Vreme

Iz stare galerije

Elektronska obvestila

Plan izletov 2019

  JANUAR
- Pohod na Tolsti vrh
- Družinsko smučanje
  FEBRUAR
- Murovica – Cicelj
  MAREC
- Globočak – Čičer
  APRIL
- Hahlići
  MAJ
- Goli vrh
  JUNIJ
- Srednji vrh-Trupejevo podne-Vošca
- Tujina – Bosna
  JULIJ
- Visoki Kanin
  AVGUST
- Razor (2 dni)
  SEPTEMBER
- Tičarca – Zelnarca
  OKTOBER
- Izlet v neznano
- Robijev pohod
  NOVEMBER
- Levstikov pohod – od Litije do Čateža
  DECEMBER
- Kašna planina

Bilten društva

V soboto, 15. 10. 2016, je bilo srečanje udeležencev, ki so v letošnjem letu potovali skupaj z TA Balkanika iz Maribora. Kot se spodobi za okrogli jubilej, je srečanje potekalo v Mariboru in njegovi bližnji okolici.

Po kozarčku dobrodošlice na Studencih smo se podali proti Lentu, kjer smo si pri znameniti Stari trti ogledali muzej in nato našo pot nadaljevali do mariborske stolnice.

Po okrepčilu pri znanem mariborskem gostincu smo se skozi mestni park podali na Piramido. To je 386 m visok grič, ki je porasel z vinsko trto. Na njem so razvaline gradu. Grad se je imenoval Marchburg. Prva omemba gradu sega v leto 1164. Po tem gradu je mesto Maribor dobilo ime. Piramida je priljubljena izletniška točka, ki nam ponuja lep razgled na okoliške griče in na samo mesto.

Po krajšem počitku smo našo pot nadaljevali mimo kapelice sv. Heme proti Kalvariji (375 m). Na Kalvariji stoji manjša cerkvica, ki so jo zgradili meščani v zahvalo ob prenehanju kuge. Sledil je še zadnji spust po 455 kamnitih stopnicah v mesto, ki so priljubljen sprehajalni in rekreativni cilj številnih Mariborčanov.

Srečanje smo zaključili z družabnim večerom in z predstavitvijo programov TA Balkanika za prihodnje leto. Naše društvo ima v naslednjem letu v načrtu prvomajski potep po Elbi (skupaj s PD Podpeč Preserje) in v začetku avgusta po Srbiji z Gučo.

V dobri in prijetni družbi smo preživeli lep jesenski dan.

Brez komentarjev.