PD Nazarje, odsek za varstvo gorske narave, razpisuje  fotografski natečaj 2016
na temo UMETNOST NARAVE V GORSKEM SVETU.

Namen natečaja je prikazati lepote gorskega sveta, kot jih vidijo člani našega društva.

Cilj natečaja je priprava razstave ob mednarodnem dnevu gora (11. december 2016).

Pogoji sodelovanja:

1. Fotografije morajo biti posnete v letu 2016 (ali v decembru 2015), v gorskem svetu Slovenije (nad 500 m nmv). Razvidna mora biti vsebina oziroma tematika natečaja – lepote in zanimivosti gorske narave, vključno z bivanjem, obiskovanjem in doživljanjem človeka v gorah.

2. Sodelujejo lahko vsi člani PD Nazarje s plačano članarino za leto 2016.

3. Avtor se na razpis prijavi s poslanimi fotografijami. Ob tem sporoči tudi svoje podatke: Ime in priimek, naslov, ter kontakt (telefonska številka, e-naslov).

4. S poslanimi fotografijami in podatki avtor sprejema pogoje sodelovanja na razpisu.

5. Vsak udeleženec lahko sodeluje z največ petimi barvnimi ali ČB digitalnimi fotografijami. Vsaka fotografija mora biti poimenovana (naslovljena) v imenu fotografije.

6. Poslane fotografije morajo biti v celoti avtorsko delo sodelujočega, za kar ta prevzema vso odgovornost.

7. Fotografije morajo biti v JPEG oz. JPG formatu, v standardni barvni paleti RGB. Izvorna velikost fotografij mora biti najmanj 1600 slikovnih pik x 1200 slikovnih pik (1,92 Mp).

8 Fotografije ne smejo biti digitalno manipulirane (montaže iz drugih fotografij, odvzem elementov (brisanje) ipd.). Dovoljeni so minimalni popravki (svetlenje/temnenje, ostrenje, kontrast, barvna in tonska korekcija, ipd.), ki ne smejo spreminjati vsebine fotografije. Podatki o posnetku ne smejo biti izbrisani (lastnosti fotografije morajo biti vidne).

9. Fotografije bomo sprejemali v obdobju od 14. novembra do vključno 25. novembra 2016. Fotografije, prejete izven tega obdobja, bodo zavrnjene.

10. Avtor naj pošlje fotografije in podatke na spletni naslov pd.nazarje@gmail.com. Naslov (zadeva) sporočila naj bo »FotoNatečaj_2016_Priimek_Ime_avtorja«.

11. Sprejete fotografije bo v obdobju od 26. do 3. decembra 2016 pregledala in ocenila neodvisna strokovna komisija, ki bo najboljše fotografije (do največ 30 fotografij) izbrala za razstavo. Stroški izdelave fotografij za razstavo so stroški PD Nazarje.

12. Pri izboru bo žirija upoštevala: skladnost s tematiko natečaja, sporočilnost (zgodbo), estetsko vrednost, izvirnost in tehnično dovršenost posameznih fotografij. Žirija bo pri izboru upoštevala, da so avtorji ljubiteljski in ne profesionalni fotografi.

13. Izidi žirije so nepreklicni. Avtorjem najboljših del bodo ob odprtju razstave podeljena zlata, srebrna in bronasta, lahko pa tudi posebna priznanja.

14. Pogoji razpisa so objavljeni na oglasnih tablah in na spletni strani PD Nazarje.

15. Dodatne informacije: Marijan DENŠA, GSM: 041 657 634 (od 16. do 20. ure).

Načelnik Odseka za varstvo gorske narave:
Marijan Denša

Predsednik PD Nazarje: