Vreme

Iz stare galerije

Elektronska obvestila

Plan izletov 2019

  JANUAR
- Pohod na Tolsti vrh
- Družinsko smučanje
  FEBRUAR
- Murovica – Cicelj
  MAREC
- Globočak – Čičer
  APRIL
- Hahlići
  MAJ
- Goli vrh
  JUNIJ
- Srednji vrh-Trupejevo podne-Vošca
- Tujina – Bosna
  JULIJ
- Visoki Kanin
  AVGUST
- Razor (2 dni)
  SEPTEMBER
- Tičarca – Zelnarca
  OKTOBER
- Izlet v neznano
- Robijev pohod
  NOVEMBER
- Levstikov pohod – od Litije do Čateža
  DECEMBER
- Kašna planina

Bilten društva

V PD Nazarje obeležujemo Mednarodni dan gora s tradicionalno razstavo planinskih fotografij članov našega društva. To vedno storimo 11. decembra.

Letos smo otvoritev razstave pripravili v mali dvorani Doma kulture Nazarje, saj je dvorana v Muzeju Vrbovec, kjer bo razstava na ogled do srede marca, za tovrstne prireditve že premajhna.

»Poleg izbranih fotografij in ubranega petja smo vam privoščili tudi dovolj kisika,« je zbranemu občinstvu v uvodu dejala direktorica Muzeja Vrbovec v pojasnilu premika lokacije otvoritve.

S prireditvijo smo se pridružili festivali Alpske konvencije »BRATI GORE«. Gorski svet smo občudovali na fotografijah in v izbranih pesmih, ki so nam jih zapela dekleta kvinteta Sončnice, v večini članice našega društva. Pevski nastop je navdušil poslušalce ter ogrel njihova srca in dlani.

Naslov letošnjega razpisa je bil »UMETNOST NARAVE V GORSKEM SVETU«. Natečaja se je udeležilo 19 članov z 68 fotografijami. Vsi so dobili priznanja za udeležbo. Razveseljivo je, da se je letos natečaja udeležilo kar nekaj novih in mladih članov društva.

Komisija je za razstavo izbrala 30 fotografij petnajstih avtorjev. Podelila je eno veliko zlato plaketo, dve zlati plaketi, tri srebrne in eno bronasto. Odsek za varstvo gorske narave je avtorici, ki je posebej sledila tematiki razpisa, podelil posebno plaketo.

Kdo so avtorji in nagrajenci med njimi ter predvsem kakšne so fotografije, si lahko tisti, ki na otvoritvi niste bili, ogledate v muzeju – do srede marca naslednjega leta.

Brez komentarjev.