Vreme

Iz stare galerije

Elektronska obvestila

Plan izletov 2019

  JANUAR
- Pohod na Tolsti vrh
- Družinsko smučanje
  FEBRUAR
- Murovica – Cicelj
  MAREC
- Globočak – Čičer
  APRIL
- Hahlići
  MAJ
- Goli vrh
  JUNIJ
- Srednji vrh-Trupejevo podne-Vošca
- Tujina – Bosna
  JULIJ
- Visoki Kanin
  AVGUST
- Razor (2 dni)
  SEPTEMBER
- Tičarca – Zelnarca
  OKTOBER
- Izlet v neznano
- Robijev pohod
  NOVEMBER
- Levstikov pohod – od Litije do Čateža
  DECEMBER
- Kašna planina

Bilten društva

Vabimo vas na četrti planinski večer, ki bo v sredo, 25. januarja. ob 18. uri.
Alenka Seher nam bo predstavila skrivnostno Namibijo.

Alenka Seher, je biologinja, delala je v citološkem laboratoriju na celjski patologiji (SB Celje).
Prosti čas namenja potovanjem. S tem si je izpolnila željo, da bi vse tisto, kar je prebrala v knjigah in videla v filmih, spoznala v živo. Najlepše trenutke s poti ovekoveči s fotoaparatom in s kamero.

Namibija je resnično nekaj posebnega. Država z burno zgodovino in raznolike sedanjosti, ki ji daje osnovni ton in ime puščava Namib. Polnost peščenih prostranstev, peščenih din in barvni odtenki so nekaj posebnega in se za večno zasidrajo v naš spomin.

Leži med najstarejšima puščavama na svetu, Namib in Kalahari ter je država z najmanj padavinami južno od Sahare. Puščava pokriva več kot tretjino ozemlja, zato je Namibija druga najredkejše naseljena država na svetu. Obdelujejo lahko le 1 % površine.

Država je uradno postala neodvisna 21. marca 1990. Po osamosvojitvi je Namibija uspešno končala prehod iz vladavine bele manjšine v parlamentarno demokracijo. Glavno mesto se imenuje Windhoek.

Geološko zelo stare kamnine so bogat vir urana, diamantov in številnih pomembnih barvnih kovin. Razvijata se turizem in bančništvo. Namibija je država številnih naravnih zanimivosti in znamenitosti.

Namibija je plemensko in rasno zelo pisana država. Ljudje živijo v medsebojnem sožitju in turistu prijazno pokažejo svoj način življenja nekoč in danes. Čeprav živijo v večnem boju s suho pokrajino in skopo zemljo, so kljub vsemu zelo zadovoljni, nasmejani in prijazni.

Brez komentarjev.