Vreme

Iz stare galerije

Elektronska obvestila

Plan izletov 2017

  JANUAR
- Pohod na Tolsti vrh
  FEBRUAR
- Slavnik
  MAREC
- Janževski vrh (Pohorje)
  APRIL
- Potoška gora
  MAJ
- Elba - Italija
- Goli vrh
  JUNIJ
- Izlet za vse generacije
- Jezerski Stog
  JULIJ
- Visoka Ponca
  AVGUST
- Krn (2 dni)
- Srbija
  SEPTEMBER
- Grintavec
  OKTOBER
- Izlet v neznano
- Robijev pohod
  NOVEMBER
- Virnikov Grintavec
  DECEMBER
- Dobrovlje

Bilten društva

Podaljšane prvomajske praznike smo planinci PD Nazarje izkoristili za planinsko in turistično večdnevno potepanje po italijanskem otoku Elbi.

Povzpeli smo se na najvišji vrh otoka Monte Cappane (1.018 m) in na še nekaj drugih vrhov. Otok smo prehodili in prevozili po dolgem in počez ter v štirih aktivnih dneh spoznali njegove naravne in kulturne značilnosti in zanimivosti.

Čudovita narava, polna raznolikega in raznobarvnega cvetja ter arom mediteranskega rastja, širni razgledi na sosednje otoke in celino, morje, valovi in galebi, prijazni domačini, zanimiva zgodovina, sredozemska hrana, dobra družba, prijetna nastanitev – vse to in še več je nam je bilo dano doživeti na tem izletu.

Bilo je veliko hoje in smeha ter priložnosti za druženje, saj so se poleg 29 članov našega društva izleta udeležili tudi člani PD Podpeč-Preserje in drugi udeleženci in različnih krajev Slovenije. Skupaj nas je bilo kar 80.

To je veliko, vendar smo ob dobri organizaciji skupaj premogli zelo veliko dobre volje – tudi zaplavali (vsaj nekateri) in zapeli smo, le za ples ni bilo priložnosti – pravzaprav ni bilo muzikantov.

Brez komentarjev.