Plan izletov 2019

- Tičarca – Zelnarca
- Levstikov pohod – od Litije do Čateža
- Kašna planina

Naš član Drago Kladnik nas bo v sredo, 31. januarja 2018 popeljal po južni Afriki. Odhod ob 18:05 v posebni sobi pri Bohaču. Potni listi niso potrebni.

Namibija in Bocvana sta urejeni, pokrajinsko zelo pestri južnoafriški državi, ki obiskovalcu ponujata številne zanimive doživljaje.

Na eni strani sta prepolni izjemnih naravnih lepot, kot so slikovite puščave, z živalmi še vedno bogato obdarjene savane, z vodo prepojene notranje rečne delte, mogočni slapovi, nenazadnje tudi redko in mogočno rastlinje.

Na drugi se ponašata z za nas nenavadnimi običaji prežetimi ljudstvi, kakršna so na primer Bušmani, Himbe in Hereri.

Če dodamo še največji znani meteorit na Zemlji, skrivnostne petroglife (umetelne podobe na površini skal), adrenalinsko vožnjo s štirikolesnim pogonom po komaj prepoznanih poteh in še vedno prisotno, čeprav uradno zanikano rasno neenakost, je zagotovljeno, da boste na predavanju zvedeli marsikaj novega.