Plan izletov 2020

November
- Ovčja gora
  December
- Martinova pot (Šmartno ob Paki)

Publikacije društva

V soboto zjutraj se nas je zbralo osemnajst lepega vremena željnih pohodnikov. Iz hladnega savinjskega jutra smo se zapeljali na sončno Pokljuko. Tukaj smo pričeli našo pot, ki je nas vodila nad planino Konjščica na planino Jezerca.

Na prijetni ravnici smo si privoščili prvi večji postanek in si nabrali nove moči za vzpon na Studorski preval in za naprej po južnem grebenu do vrha Velikega Draškega vrha. Dan je bil prekrasen, topel in brez vetra, razgledi prekrasni. Tako da je tri ure hoje do vrha kar prehitro minilo. Sestopili smo po vzhodnem grebenu pod Mali Draški vrh in se nato vzpeli preko Srenjskega prevala na Viševnik. Tukaj smo privoščili zaslužen počitek in izkoristili ta čas, še za zadnje občudovanje okoliških vršacev. Sledil je še sestop na Rudno polje. Po slabih šestih urah hoje smo analizo prehojene poti naredili v priznanem gostišču na Zatrniku. Bili smo enotnega mnenja, da smo preživeli res lep planinski dan.