Plan izletov 2019

- Kašna planina

Publikacije društva

V soboto, 28. 7. 2018, smo se člani PD Nazarje podali na Tursko goro (2.251 m).

Ob 5h zjutraj smo se odpravili izpred društvene pisarne. Bilo nas je devet, dovolj za zahtevno turo, ki smo se je lotili. Pot nas je vodila po lepi Zgornji Savinjski dolini vse do parkirišča pod slapom Rinka. Od tam smo se odpravili mimo slapa Rinke in naprej do Okrešlja, kjer smo se usmerili proti Turskemu žlebu.

Pod žlebom  smo se za zahtevno pot opremili z čeladami in varovalnimi kompleti. Preko zahtevnega dela žleba nismo imeli nobenih problemov razen v vrhnjem delu, kjer je zaradi krušljivosti res treba paziti, kam človek stopi. Na vrhu Turske gore smo imeli res lepo sončno vreme in božanske razglede.

Vračali smo se skozi Kotliče ter po pot, ki vodi s Kamniškega sedla proti Okrešlju. Na Okrešlju smo si privoščili počitek, sledil je še kratek sestop do avtomobilov.

Hodili smo okoli 7 ur ciste hoje. Udeleženci so hodili brez problemov in brez nezgod, kar je najbolj pomembno. Lepo soboto smo preživeli v lepi in neokrnjeni naravi ter prijetni družbi naših super planincev.

Izlet je vodil: Joco Poznič
Foto: Sandi Grudnik