Plan izletov 2020

November
- Ovčja gora
  December
- Martinova pot (Šmartno ob Paki)

Publikacije društva

Na dvodnevno pot se bomo podali iz Belih Vod – pri Luku, povzpeli na najvišje vrhove Smrekovškega pogorja Smrekovec,  Komen in Krnes.

V soboto in nedeljo, 15. in 16. septembra 2018.
Odhod v soboto, 15.9.2018 ob 6.30.
Zbrali se bomo na parkirišču pred društvenimi prostori.

Skupina združuje Raduho, Smrekovško pogorje in Golte, ki jih Savinja ločuje od osrednjega dela Kamniško Savinjski Alp. Visokogorski značaj ima le apnenčasta Raduha na zahodu, od koder se vleče sredogorsko vulkansko sleme Smrekovškega pogorja proti vzhodu, na Smrekovcu pa se obrne proti jugu in se razširi v planotasto apnenčasto pogorje Golt. Pot poteka po osrednjem grebenu Smrekovškega pogorja in ponuja prelepe poglede na ostale gorske masive.

Na dvodnevno pot se bomo podali iz Belih Vod – pri Luku, povzpeli na najvišje vrhove Smrekovškega pogorja Smrekovec-Komen-Krnes, do koče na Travniku in mimo planine Vodole do koče na Loki, kjer bomo prespali. Naslednji dan se bomo preko planine Arta povzpeli na Velko Raduho( 2062 m).  Sledi prečenje Raduhe in spust preko Durc do koče na Grohatu. Za konec sledi sestop mimo Tolstovršnika v Solčavo.

Celotna pot je tehnično nezahtevna, vendar zahteva dobro kondicijsko pripravljenost, saj bo dnevno cca. 7-8 ur hoje.

Predviden povratek v nedeljo, 16. 9. v popoldanskih urah.

Oprema: primerna planinska obutev, palice, oblačila za visokogorje, baterija, osnovna rezervna oblačila.
Hrana: Možnost toplih obrokov na planinskih postojankah oziroma iz nahrbtnika.

VODNIKA: Marjan Ostruh, David Ermenc
Vse podrobnosti in informacije ob prijavi na 041 793 683-Marjan.
Prijave do zasedbe mest v mini busu.