Vsakoletni dvodnevni izlet Planinskega društva Nazarje se je letošnje leto odvijal v domačih Kamniško-Savinjskih Alpah, in sicer v tako imenovani 4. skupini, ki zajema Raduho, Smrekovško pogorje in Mozirsko planino.

Začetek dvodnevne avanture je bil v Belih Vodah pri Sp. Berložniku. Običajni čas, ki je potreben za vzpon do koče, se je krepko raztegnil, glavni krivec so bili prekrasni jurčki, ki so rasli ob poti in se jim nismo mogli upreti.

Po krajšem postanku pri koči smo nadaljevali vzpon na vrh Smrekovca. Pogled na Raduho je dal vedeti, da nas čaka še kar nekaj hoje po vrhovih Smrekovškega pogorja, preden bomo dosegli današnji cilj.

Po treh urah hoje smo prispeli do koče na Travniku, ki je na pol poti med Smrekovcem in Raduho. Prijazna oskrbnica je z okrepčilom poskrbela, da smo zopet napolnili baterije za preostanek poti do koče na Loki.

V poznih popoldanskih urah smo prispeli na kočo na Loki pod Raduho. Kljub utrujenosti sta nas dobra hrana in prijazna oskrbnika zopet postavila na noge za naslednji dan, ki bo zopet zanimiv in naporen.

Prvi jutranji koraki proti planini Arta so bili sprva nekoliko težki od prejšnjega dneva, dobra volja in lep dan sta tudi to težavo hitro uredila.

Pot, ki poteka čez planino Arta na Raduho je izredno razgledna. Zaradi vetrovnega vremena smo kar hitro zapustili vrh Raduhe in se spustili čez Durce do koče v Grohotu. Od tu je sledilo še zaključno dejanje, sestop v Solčavo mimo kmetije Tolstovršnik. Bližje smo bili cilju, težji so bili koraki, še dobro, da so se zopet pojavile gobe in težkih nog kar naenkrat ni bilo več.

Za konec je sledil postanek in analiza ture pri Igli.