Plan izletov 2019

- Kašna planina

Publikacije društva

V soboto, 13.10.2018, smo se člani PD Nazarje ponovno odpravili na izlet v neznano. Tokrat nas je pot zanesla na avstrijsko štajersko.

Pot smo začeli v Sladkem vrhu. Z brodom smo se zapeljali preko reke Mure v Avstrijo. Hodili smo po levem bregu reke in občudovali njene lepote ter njeno okolico. Po dobri uri hoje smo imeli počitek pri mlinu (Murecker Schiffsmuhle). Malček smo se okrepčali ter si ga ogledali. Mlin je eden redkih še ohranjenih in delujočih mlinov v Srednji Evropi.

Pot smo nadaljevali ob mestu Mureck, od tam pa proti Misselsdorfu. Na naši desni smo občudovali reko Muro, na levi pa nas je pogled radovedno vabil na jezero Röcksee. Na koncu smo se povzpeli še na stolp Murturm, ki je turistična zanimivost blizu kraja Gosdorf. Do njega lahko prideš peš ali s kolesom. Visok je 27.5 m in je v obliki dvojne vijačnice – DNK.

Za zaključek smo odšli še na zasluženo kosilo, kjer smo našemu slavljencu Vanču zaželeli vse najboljše za 60. rojstni dan.