Vreme

Iz stare galerije

Malo poziranja

Elektronska obvestila

Plan izletov 2019

  DECEMBER
- Kašna planina

Publikacije društva

V soboto, 10. novembra 2018,  se bomo ob 6. uri izpred društvene pisarne podali na skrajni jug kraškega roba. Nad vasjo Sočerga tik ob meji s Hrvaško se nahajajo zanimive stene s spodmoli, ki so zaradi previsne oblike dobile ime “ušesa Istre”.

Po avtocesti se odpeljemo v hriboviti del slovenske Istre, ki se razprostira med Kraškim robom in  cesto Črni Kal – Mlini. Avtocesto zapustimo na izvozu Črni Kal. Vožnjo nadaljujemo v smeri Kubeda s cerkvico sv. Florjana na Pečini. Pri Gradišču  zavijemo v Smokvice, kjer se začne naša hoja.

Pot je lahka, zmogli jo bomo v 5 urah in je  primerna za vse pohodnike.

Mimo Vele Griže (417 m) pridemo do cerkvice sv. Kvirika, h kateremu so hodili prosit za dež. Po kolovozu nadaljujemo mimo Bunkerja (manjše naravno okno) in razglednega Orlovega gnezda do vrha Velikega Badina (350 m).

Zaradi gnezdenja redkih in ogroženih vrst ptic je zavarovana pot zaprta in opuščena, zato do spodmolov, katerih “strop” je visoh tudi 17 metrov, nadaljujemo po grebenu in mimo naravnega mostu. Naravni most meri v loku 6 m, v visok je 4  m.

Po kratkem odmoru se mimo vasice Dvori odpravimo do Movraža in se po Križevem potu povzpnemo do cerkvice sv. Kvirika, kjer nas bo čakal avtobus.

Med potjo bomo lahko občudovali ruj v vsej njegovi jesenski lepoti.

Potrebna je dobra planinska obutev, priporočamo pohodne palice.

Izlet vodita vodnika Vera Slokan in Miran Vratanar.

Prijavite se lahko na tel. številko  051 417 740 (Vera) ali na mail vera.slokan@siol.net do zapolnitve mest na avtobusu.

Brez komentarjev.