pogled na Kamniško-Savinjske Alpe

- Tičarca – Zelnarca
- Levstikov pohod – od Litije do Čateža
- Kašna planina

Iztok Sinjur: Mraz – tu in tam. Sreda, 23. januar 2019 ob 18. uri.
Gostišče Grad  ob sotočju (grad Vrbovec Nazarje).

Za planince je poznavanje vremena zelo pomembno. Z vremenom se poklicno in prostočasno ukvarja Iztok Sinjur.

Iztok je nekakšen lovec na mraz – bil je v skupini, ki je 9. januarja 2009 v mrazišču Mrzla Komna izmerila do sedaj najnižjo izmerjeno temperaturo v Sloveniji:  – 49,1 oC. Za mrazom se podaja tudi v druge mrzle kraje na Zemlji.

Mraz je zanj stanje okolje in pojem človeka, neviden spremljevalec, tudi ubijalec. Skriva pasti in lepote. Predstavil nam bo zgodbe o poteh, ljudeh in mrazu, ki povezuje in oblikuje.

Iztok je zaposlen na Gozdarskem inštitutu Slovenije, kjer se ukvarja z različnimi področji dela, predvsem z gozdno ekologijo in gozdno tehniko.

Kot meteorološki opazovalec dela za državno meteorološko službo pri ARSO. Veliko prostega časa namenja raziskovalnemu delu na področju mikroklime mrazišč in snega ter spremljanju vremenskih razmer.

Vse to je s pridom uporabil pri gorništvu in alpinizmu ter kasneje kot planinski vodnik. Sodeloval je pri različnih društvenih dejavnostih. Do redne zaposlitve je opravljal dela v proizvodni in storitveni dejavnosti, s čimer je osvojil številna praktična znanja, ki jih redno vpleta v raziskovalno dejavnost in nadgrajuje s teorijo.

Članstvo: