Sponzorji

Farbanca – dežurstva

Publikacije društva

Elektronska obvestila

Vreme

Iz stare galerije

Vabimo na planinsko-izletniško potepanje po Bosni in Hercegovini,
od 25. do 30. junija v organizaciji TA Balkanika.


Prijave do 31. marca oziroma do zasedenosti avtobusa
*samo na e-naslov PD Nazarje pd.nazarje@gmail.com.

.

1. dan: Torek, 25.06.2019 (3 ure hoje)
Odhod v zgodnjih jutranjih urah. Vožnja do Memorialnega kompleksa na Mrakovici (806 m), v NP Kozara. Voden ogled muzeja, nato predvidoma 3-urni pohod na vrh Lisina (977 m). Po osvojitvi vrha spust v »Eko center«, kjer nas bo čakal avtobus. Nadaljevanja vožnje do Jajca, nekdanjega kraljevega mesta. Postanek za ogled dvorane, v kateri se je odvijalo II. zasedanje AVNOJ-a. Nastanitev, večerja in nočitev.

2. dan: Sreda, 26.06.2019 (3 ure hoje)
Po zajtrku sledi krožni pohod po Vlašiću in po želji vzpon na najvišji vrh – Paljenik, 943 m (dodatna ura hoje). Osvežitev in vožnja do Travnika. Veliko zanimivega ponuja to »mistično« mesto – če bo čas dopuščal, bomo obiskali rojstno hišo nobelovca Iva Andrića, se ustavili pri Šareni džamiji, poskusili travnički ćevap ali popili »lutvino kahvu« na Plavim vodama. Škoda bi bilo zamuditi tudi pokušino in nakupa slovitega vlašićkega sira in kajmaka. Vožnja na Jahorino. Nastanitev in večerja.

3. dan: Četrtek, 27.06.2019 (3 ure hoje)
Po zajtrku se od hotela (1540 m) peš podamo na vrh Paloševina (1870 m), po krajšem postanku se povzpnemo še na Bic (1814 m) ter najvišji vrh Jahorine – Ogorjelico (1916 m). Osvežitev. Spust po drugi strani do avtobusa. Vožnja na Tjentište. Nastanitev. Večerja in nočitev.

4. dan: Petek, 28.06.2019 (7-8 ur hoje)
Zgodnji zajtrk. Vožnja do Dragaš sedla (1300 m), kjer naredimo postanek za ogled prekrasnega, 76 m visokega slapa Skakavac. Sledi vzpon na najvišji vrh BiH – Maglić (2386 m). Po osvojitvi vrha spust po drugi strani grebena najprej do Trnovačkega jezera (1513 m), po osvežitvi še do Prijevora (1688 m), kjer nas bo čakal avtobus. Večerja in nočitev.

5. dan: Sobota, 29.06.2019
Po zajtrku vožnja do zaselka Glavatičevo, kjer se najprej nastanimo in preoblečemo, nato se s čolni spustimo po reki Neretvi. Tri urno dogodivščino bomo po približno 23 km zaključili pri kraju Ljuta reka. Popoldan sledi ogled »Titovega bunkerja«, kjer se za težkimi železnimi vrati, 250 metrov pod površjem, nahaja zaklonišče ARK z vojaškim kodnim imenom D-0. Ogled. Vrnitev v kamp, večerja in nočitev.

6. dan: Nedelja, 30.06.2019
Zajtrk. Vožnja do Mostarja. Postanek za ogled Starega mostu in panoramski sprehod po starem delu mesta. Nekaj prostega časa za osvežitev, nato vožnja proti domu. Predviden prihod v Slovenijo v večernih urah.

Cena: 370 € (pri udeležbi min 35 oseb)
Cena vključuje:

- avtobusni prevoz;
- 4x polpenzion v hotelu*** nacionalne kategorije, 1/2 twc;
- 1x polpenzion v penzionskih hišah (več posteljne sobe);
- rafting na reki Neretvi;
- izposojo opreme in spremstvo vodnikov na raftingu;
- spremstvo lokalnih planinskih vodnikov;
- stroške priprave in organizacije potovanja.

*izjema so samo tisti, ki nimajo svojega e-naslova, ti se prijavijo neposredno predsedniku društva.

Brez komentarjev.