Vreme

Iz stare galerije

Elektronska obvestila

Plan izletov 2020

  Januar
- Pohod na Tolsti vrh
- Družinsko smučanje
  Febuar
- Dobrča
  Marec
- Hleviška planina
  April
- Debela peč
- Otok Brač
  Maj
- Veliki Vrh-Mali Turn
- Srečanje planincev SMDO
  Junij
- Izlet za vse generacije
- Jerebica
  Julij
- Špik
  Avgust
- Visoki Kanin
  September
- Triglav (2 dni)
  Oktober
- Izlet v neznano
  November
- Ovčja gora
  December
- Martinova pot (Šmartno ob Paki)

Publikacije društva

V sredo, 29. januarja 2020 nas bo Miljko Lesjak, gornik, alpinist, gorski reševalec, popotnik in vrhunski fotograf popeljal v sonce tolminskih gora. Začetek ob 18:18.

Miljko Lesjak je občudovalec neokrnjene narave in predvsem redni obiskovalec domačih gora. Sedaj, ko kot upokojenec nima več toliko časa kot prej, samo nekajkrat na teden.

Ne nazadnje je tudi navdušen fotograf s fotografskim nazivom Kandidat mojster fotografije. Na pohodih in popotovanjih se praktično ne loči od svojega fotoaparata.

Predavanje »Tolminska – na sončni strani Alp« je nastajalo na brezštevilnih vzponih v tolminskih gorah, v vseh mogočih in še bolj nemogočih razmerah, ob urah, ko je bila samota edina družba.

Takrat so se avtorju v iskanju skritih kotičkov neokrnjene narave razgrinjali številni čudoviti prizori, ki jih je uspešno zabeležil s fotoaparatom.

Miljko Lesjak je aktiven in agilen gorski reševalec od leta 1979 (41 let), sodeloval je na preko 700 reševalnih akcijah.

Miljko Lesjak pravi, da je življenje čudovito in lepo, a je lahko hkrati tudi tragično in neizprosno.  Srečnih in nesrečnih zgodb reševanj je za debelo knjigo in nekaj jih je zajetih tudi v tej predstavitvi.

Na lanskem fotografskem tekmovanju 2nd People of the World Digital Circuit 2019 je za svoji dve fotografiji osvojil kar 5 nagrad.

Za pokušino prilagamo povezavo na njegov blog:

https://zadrazitprijatelje.com/


Brez komentarjev.