Plan izletov 2020

November
- Ovčja gora
  December
- Martinova pot (Šmartno ob Paki)

Publikacije društva

Vabimo na planinsko-izletniško potepanje po otoku Braču od 29. aprila do 3. maja 2020 v organizaciji TA Balkanika.

Prijave do 31. marca oziroma do zasedenosti avtobusa na e-naslov PD Nazarje pd.nazarje@gmail.com ali 041 793 683.

Brač
je srednje dalmatinski otok v Srednjem Jadranu. Leži med Splitsko obalo na severu in Hvarom na jugu. Na zahodu z otokom Šolta omejuje proti jugu usmerjena Splitska vrata. Najvišji vrh otoka je Vidova gora, ki je z višino 778 m obenem tudi najvišji vrh na jadranskih otokih.

Prekrasne peščene plaže, senca stoletnih borov, kristalno čisto morje v kombinaciji z bogato kulturno dediščino in edinstveno gastronomijo so garancija za nepozaben oddih.

1. DAN: sreda, 29.04.2020 (1 ura hoje)
Odhod v zgodnjih jutranjih urah. Vožnja na Brač. Nastanitev. Po osvežitvi sprehod do rojstne hiše Vladimirja Nazorja, znanega hrvaškega pesnika, od koder po ogledu nadaljujemo še do cerkve Sv. Janeza Krstnika iz 16.st. Postanek, nato obisk mestne zadruge, kjer nam bodo predstavili proizvodnjo olivnega olja (možnost nakupa) ter pripravili manjšo degustacijo domačih izdelkov: olja, marmelade, likerja in peciva. Vrnitev v hotel, večerja in nočitev.

2. DAN: četrtek, 30.04.2020 (4 ure hoje)
Po zajtrku vožnja do izhodišča (588m) in vzpon najprej na 707m. visok vrh V. Gažul, po krajšem postanku pa še na najvišji vrh otoka, Sv.Vid na Vidovi gori (780m). Spust v Bol, na plažo »Zlatni rat«, kjer končamo s pohodom. Osvežitev in vožnja do hotela. Večerja in nočitev.

3. DAN: petek, 01.05.2020 (3 ure hoje)
Po zajtrku se iz hotela peš podamo najprej na 337m visoko »Velo brdo« nad Postiro, kjer pri kapelci Sv. Mihovila naredimo krajši postanek za osvežitev, nato pa pot nadaljujemo mimo naselja Dol do najstarejšega naselja na otoku – Škrip. Sledi voden ogled »Muzeja Brača«. Vrnitev v hotel. Večerja in nočitev.

4. DAN: sobota, 02.05.2020 (3-4 ure hoje)
Zajtrk. Vožnja do kraja G. Humac (400m), od koder se mimo cerkve Sv. Juraja in Sv. Klementa povzpnemo na vrh »Klinje glava« (461m). Spustv Pučišće, kraj ki je najbolj znan po klesarstvu. Ogled ene od tamkajšnjih klesarskih delavnic, nato vrnitev v hotel. Večerja in nočitev.

5. DAN: nedelja, 03.05.2020
Zajtrk. Vožnja do Supetra, vkrcanje na trajekt in plovba do Splita. Nadaljevanje poti proti domu. Predviden prihod v večernih urah.

CENA: 250 € (pri udeležbi min. 35 oseb)

Cena vključuje:
- avtobusni prevoz,
- 4x polpenzion v 1/2 twc v hotelu****,
- vožnjo s trajektom na relaciji Split-Brač-Split,
- spremstvo planinskega vodnika,
- stroške priprave in organizacije potovanja.

Doplačila na kraju samem:
- turistična pristojbina,
- vstopnine (po želji): 80 HRK