Sponzorji

Farbanca – dežurstva

Publikacije društva

Elektronska obvestila

Vreme

Iz stare galerije

V soboto, 11. decembra, smo prehodili znaten del obhodnice Martinova pot, ki poteka po gričevnatem obrobju Paškega kota.


Martinova pot se imenuje po farnem zavetniku, ki je med drugim zavetnik vinogradnikov – v Šmartnem ob Paki so najvišje ležeči vinogradi v Sloveniji.

Na pohodu nas je bilo 20, kot vodniki so se nam pridružili domačini Borut in Jožica Malus ter Danica Krajnc). Prehodili smo del poti od kontrolne točke šest  (KT 6) pri domačiji Pocajt  do KT1 pri gostilni Malus.

Pričeli smo pri železniškem podvozu pod Lokoviškim mostom in se po markirani poti vzpeli do domačije Pocajt. Od tam smo nadaljevali do vrha Bezgovice (KT 5) in naprej do Bezgovice (KT4), kjer je v boru postavljen križ. Tam smo postali za osvežitev in okrepčilo.

Sledil je vzpon na najvišjo točko poti, Goro Oljko (KT 3). V planinskem domu smo se lahko okrepčali in počiti v njegovem toplem zavetju.

Nato smo se spustili do gostilne Jug (KT 2) in zaključili v gostilni Malus (KT 1), kjer so nam pripravili topel obrok in sladico.

Hvala udeležencem za upoštevanje navodil in dobro voljo, ki je pripomogla k odličnemu vzdušju na izletu.

Bojan

Brez komentarjev.