Sponzorji

Farbanca – dežurstva

Publikacije društva

Elektronska obvestila

Vreme

Iz stare galerije

Greben Čavna velja za enega najlepših točk nad celotno Vipavsko dolino, saj nam nudi res božanske poglede na okoliško hribovje in vse do Jadranskega morja.

Tvori južno mejo Trnovskega gozda, planote v severnem delu Dinarskega gorovja. Njegov najvišji vrh je Veliki Modrasovec (1535 m), najbolj razgleden pa je Kucelj (1237 m), ki je bil tudi naš cilj.

V iskanju lepega dne smo se odločili, da majsko turo na Kucelj prestavimo s sobote na nedeljo. Naša odločitev se je izkazala za pravilno, saj nas je v nedeljo, 15. maja, pričakalo prekrasno sončno vreme. Našo pot smo pričeli pred tuneli nad Lokavcem in se po Srednječavenski poti, ki slovi kot ena najlepših v teh krajih, povzpeli na Malo Goro – 1034 m. Kočo upravlja Planinska sekcija Kamnje in slovi po izredni prijaznosti oskrbnikov. To smo se lahko prepričali tudi mi, saj so nas pogostili z njihovimi dobrotami. Dežurni oskrbnik Jože pa nam je povedal nekaj o zgodovini Male Gore. Ob druženju v prijetnem vzdušju je čas kar prehitro minil in velika hvala dežurni ekipi koče.

Med enournim vzpon na vrh Kuclja smo lahko opazovali raznovrstne botanične zanimivosti in kar hitro smo bili na cilju. Vrh nas je nagradil z res lepimi razgledi. Sledil je še sestop do planinskega doma na Čavnu, kjer smo se odžejali, se malce nasmejali in sestopili do Predmeje. Tu nas je čakal prevoz in vse dobrote, za katere je poskrbela naša mladenka Nada. Hvala še enkrat.

Ob koncu ture smo si bili enotni, da smo preživeli lep pohodni dan. Obljubili smo si, da se zopet vidimo v naslednjih akcijah, ki jih organizira naše društvo.

Brez komentarjev.