Sponzorji

Farbanca – dežurstva

Publikacije društva

Elektronska obvestila

Vreme

Iz stare galerije

Pred nami je sezona izletov v visokogorje. Za uvod smo se odpravili v Karavanke, natančneje na Veliki vrh 2088 m in Kladivo 2094 m.

Vrhova nam ponujata lep razgled na osrednje Karavanke, Kamniško Savinjske Alpe, del Julijskih Alp ter na del Dravske doline v Avstriji.

Od kmetije Matizovec smo se povzpeli do doma na Kofcah, ki leži na prelepi lokaciji in kar vabi k počivanju ter uživanju ob prelepih pogledih na okolico. Toda naš cilj je bil drugačen, zato smo nadaljevali proti željenima vrhovoma, ki sta se bohotila nad nami.

Sprva nekoliko bolj strma in skalna, nato pa lepo uhojena pot po travnatem pobočju nas je pripeljala na Velki vrh, visok 2088 m. Kljub temu, da je sonce neusmiljeno pripekalo, je veter poskrbel, da smo ob počivanju iz nahrbtnika potegnili še kakšen kos oblačila. Pogledi so nas vlekli proti naslednjemu cilju – Kladivu, visokemu 2094 m.

Ta del poti sodi med najlepše, ki jih premoremo v naših gorah. Ob teh lepotah smo v trenutku prispeli do našega naslednjega cilja – Kladiva.

Po vseh naporih nam pogledi vse bolj uhajajo proti postojankam, ki so pod nami in ponujajo dobrote, ki jih vsi komaj čakamo. Zato smo se po najkrajši poti spustili do planine Šija, kjer stoji Taborniški dom, ter si tam privoščili pošten počitek in ohladitev.

Ko nam je lepo, čas vedno prehitro teče in tudi mi smo se morali odpraviti proti domu. Sestopili smo do kmetije Matizovec, kjer nas je čakal prevoz do doma.

Za nami je bil lep pohodni dan in želimo si, da bo takšnih čim več. Se vidimo na naslednji turi.

Brez komentarjev.