Sponzorji

Farbanca – dežurstva

Publikacije društva

Elektronska obvestila

Vreme

Iz stare galerije

Po kratkem premoru smo se zopet podali v tujino. Tokrat smo v organizaciji TA Balkanika obiskali Visoke Tatre, ki so del Karpatov in so za Skandinavskim gorovjem drugo najdaljše gorovje v Evropi.

Spoznavali smo Poljski in Slovaški del Visokih Tater. Za uvod smo si najprej ogledali rudnik soli Wielczka iz 13.stol. , ki je pod zaščito Unesca in je prava paša za oči. Dan smo zaključili v Zakopanih.

Naslednji dan smo se povzpeli na Kasparov vrh 1920 m in Beskiy 2012 m, nekateri pa še na Swinice 2301 m. Za povratek v dolino pa smo si izbrali gondolo, ki nam je prihranila kar nekaj ur hoje.

Zadnji dan obiska Visokih Tater na Poljski strani, še tura okoli peterih poljskih jezer in jezera Morskie Oko, ki je največje med temi jezeri. Marsikdaj tarnamo nad množico, ki se podaja v naše gore. Kaj res pomeni množičnost, potem vam predlagamo, da obiščete Zakopane in okoliške hribe.

Predzadnji dan je sledil še naskok na najvišji vrh Poljske Rysy 2499 m iz Slovaške strani. Kočo pod samim vrhom oskrbujejo z nosači oziroma prostovoljci, ki zmorejo nositi cca 30 do 40 kg težko breme 3 do 4 ure.

Za konec še obisk smučarskega centra Jasna in vzpon na Chopok 2024 m in ogled Liptovsky Mikulaša.

Za zaključek lahko rečemo sledeče: Kratko in sladko, do naslednjič.

Brez komentarjev.