Sponzorji

Farbanca – dežurstva

Publikacije društva

Na velikonočni ponedeljek (10. aprila 2023) smo izvedli izlet do Partizanskega doma na Vodiški planini.

Za Izhodišče smo izbrali znamenito Kropo na Gorenjskem (494 m), od koder smo se napotili v smeri vasi Jamnik, ostankov partizanske tehnike Meta in Vodic. Naprej nas je pot vodila po planotastem svetu gozdnate Jelovice, grebenu Zidane skale vse do istoimenske razgledne točke, s katere se nam je odprl lep razgled na Karavanke in Kamniško Savinjske Alpe.

Sledil je še kratek vzpon in nato spust do Partizanskega doma na Vodiški planini, kjer smo se okrepčali in osvežili z okusnimi dobrotami.

Zaradi izkušenosti udeležencev smo lahko sestopili po nekoliko zahtevnejši poti čez greben Vreteno do izhodišča v Kropi. Ogledali smo si še nekaj znamenitosti Krope in se vkrcali v avtobus.

Bilo nas je za dva ducata, torej 24. Hvala udeležencem za upoštevanje navodil in dobro voljo ter odlično vzdušje na izletu.