Sponzorji

Farbanca – dežurstva

Publikacije društva

Elektronska obvestila

Vreme

Iz stare galerije

Septembrski društveni izlet nas je za spremembo popeljal malo preko meja, k našim sosedom Hrvatom, v Gorski Kotor na Klek, ki se bohoti nad Ogulinom in Samarske stene, ki so del strogega rezervata Bele in Samarske stene.

V soboto zjutraj smo se zgodaj zjutraj odpravili proti Ogulinu do kraja Bejlsko, kjer je bilo izhodišče za naskok Kleka. Ker je bilo časa dovolj, smo se povzpeli najprej na Klečice 1058 m, visok vrh v neposredni bližin Kleka. Sam vršni del je nekoliko zahtevnejši in zahteva malce plezarije po jeklenici, zato se nekateri raje opazovali in uživali na soncu.

Ko smo se ponovno združili smo se skupaj podali še na Klek in tako dosegli zastavljeni cilj za prvi dan. Čakala nas je še vožnja do Mrkopalja, natečenje do planinskega doma v Tuku, kje smo zaključili preostanek dneva v pričakovanju naslednjega dne in novega cilja.

Zbudili smo se v prekrasno jutro, kot nalašč za obisk Samarskih sten. Naš cilj je bila zahodna skupina z najvišjim vrhom 1302 m, ki je tudi najvišji vrh Samarskih sten. Vrhovi, ki sestavijo to skupino imajo imena glede na obliko, Stopnica, Piramida, Kocka. V tej samoti se skriva tudi Ratkovo zaklonišče, oziroma bivak, ki je poseben glede na lokacijo postavitve gradnje.

To zahodno skupino smo prehodili v smeri Ratkovo zaklonišče, Veliki kanjon, Kocka, Piramida, vrh Samarskih sten.

Za konec smo se ustavili še v planinskemu domu v Tuku na krajšo osvežitev, nato pa nazaj proti domu.

Brez komentarjev.