Sponzorji

Farbanca – dežurstva

Publikacije društva

Planinski vikend na Farbanci je tradicionalni planinski tabor za mlade, nadebudne planince razredne stopnje. Organizira in izvede ga MO Stonoga v sodelovanju z vsemi odseki.

V petek, 19. 4. 2024, smo se zbrali pri Motorčku in se z našimi mentoricami, Manico, Jožico in Marjano peš odpravili na Farbanco.

V koči sta nas že pričakala Martina in Jure Zakrajšek. Razporedili smo se po sobah, fantje desno in punce levo, Martina in Jure pa sta nam pripravila malico.

Po malici so sledile delavnice o gozdu, prvi pomoči, varstvu narave in drugem planinskem znanju, ki so jih za nas pripravili Jožica, Lucija, Marijan in Martin.

Nato je sledila večerja.  Po večerji pa je Jure zakuril vrtni ogenj, na katerem smo pekli penice, jabolka in banane. Poleg tega smo se igrali tihi telefon. Počasi smo se odpravili v sobe in zaspali.

Naslednji dan, v soboto, 20. 4. 2024, se nam je pridružila vodnica Stanka in nas popeljala na razgledišče Križ. Tam smo uživali ob pogledu na vransko stran, avtocesto in Posavsko hribovje ter izpolnili planinske knjižice. Potem smo se posladkali še s Stankinimi bonboni in se odpravili nazaj na Farbanco, kjer so nas že čakali starši.

Kot vedno, smo se na Farbanci imeli super in bi radi šli še večkrat.

Manica Hudales, mentorica planinskega krožka