Sponzorji

Farbanca – dežurstva

Publikacije društva

Elektronska obvestila

Vreme

Iz stare galerije

Planinski tabor za najmlajše planince »Vikend na Farbanci« je bil od 17. do 18. februarja 2017. Kako je bilo na poti, ste že prebrali …

Ko pa smo prišli do Farbance – vauuu, izgleda čisto drugače, kot ob našem zadnjem bivanju, saj je zunanjost povsem prenovljena. Tudi notri je veliko novega. Bravo, gradbeni sektor!

Namestitev v sobe je potekala brez zapletov. Dečki v prvo sobo deklice v drugo in zabava se je začela.

Najprej pa delo. Pred večerjo smo imeli Mini planinsko šolo. Razdeljeni v skupine smo se učili planinskih veščin. V delavnicah smo se marsikaj naučili in tudi zabavali.

Z Bojanom smo vezali planinske vozle.
Z Lucijo smo dajali drug drugemu osnove prve pomoči.
Z Verico smo preizkušali planinsko opremo in pravila varne hoje v gorah.
Z Marijanom smo izkušenejši utrjevali, mlajši pa spoznavali gorsko cvetje in pravila pravega odnosa do gorske narave.

Po delu jelo! Po večerji je sledil obvezni planinski krst v družbi Patricije. Potem pa spat! No ja …

Sobota nam je prinesla megleno-sončen dan, ravno pravi za pohod na Čreto. Na vrhu smo uživali v zimskih radostih – kepanju.

Ob prihodu s Črete smo imeli likovno delavnico »Pofarbaj Farbanco«. Zelo prizadevno smo likovno ustvarjali celi dve uri.

Rezultate našega dela si boste lahko ogledali na občnem zboru PD Nazarje, ki bo 10. marca 2017. Padlo je tudi nekaj idej o izgledu koče na Farbanci v prihodnosti.

Naš vikend je kar prehitro minil. Moramo se pohvaliti, da smo bili zelo delavni in ravno prav pridni. Na Farbanco se bomo radi vračali.

Ob koncu zahvala vsem, ki ste nam omogočili, da smo lahko preživeli prijeten, poučen in zabaven vikend, posebej družini Napotnik za slastno pripravljeno hrano. Njamsi!

Za planinski krožek Martina Zakrajšek

Brez komentarjev.