Sponzorji

Farbanca – dežurstva

Publikacije društva

Elektronska obvestila

Vreme

Iz stare galerije

Na letošnjem Slovenskem planinske orientacijskem tekmovanju (SPOT) je družina Jelšnik ponovno osvojila naslov državnega prvaka! Čestitamo!

Letošnji SPOT je potekal 20. in 21. maja, v Halozah. Udeležile so se ga tudi ekipe planincev iz Planinskega društva Nazarje. Najbolj se je izkazala družina Jelšnik (Primož, Boža in Maja), ki tekmuje in pogosto zmaguje v kategoriji »F« – družine. Družina iz Šmartnega ob Dreti, ki nastopa pod imenom »Milka z Jelšniki« je uspešno obranila lanski naslov državnih prvakov v svoji kategoriji.

Svoje orientacijsko in planinsko znanje na SPOT-u v Halozah je letos pokazalo več kot 280 tekmovalcev iz 65 najboljših ekip iz sedmih področnih orientacijskih lig: Gorenjsko-Dolenjske, Podravske, Rogaške, Zasavske, Savinjske, Primorske lige in iz naše lige Smrekovec.

PD Nazarje je na tekmovanje poslalo tri ekipe: ekipo A (učenci do 6. razreda OŠ), ki je med 12-imi ekipami zasedla odlično 4. mesto, ekipo E (člani nad 40 let), ta je zasedla 7. mesto med osmimi ekipami in že omenjeno ekipo F (družine), stare nove državne prvake v svoji kategoriji.

Tekmovalci oz. planinci so morali pokazati praktično znanje iz orientacije in sposobnosti gibanja po zahtevnem terenu, reševati naloge, zanke in uganke iz splošnega planinskega znanja, varstva narave ter iz dodatnega gradiva o Halozah, Žetalah in tamkajšnjih zanimivostih. Nenazadnje je bila pomembna tudi dobra telesna pripravljenost.

Vir fotografije: Spletna stran PZS

Več o tekmovanju na spletni strani PZS.

Vir fotografij: FB stran Odseka za orientacijo PD Ptuj

Brez komentarjev.