Sponzorji

Farbanca – dežurstva

Publikacije društva

Elektronska obvestila

Vreme

Iz stare galerije

V soboto, 20. 10. 2018, smo se z mladimi planinci, ki obiskujejo planinski krožek OŠ Nazarje in Šmartno ob Dreti odpravili na Veliko planino.

To je bil prvi izlet v šolskem letu 2018/19.

Planinski izlet smo vodile planinska vodnica Patricija Ostruh ter mentorici planinskega krožka Manica Hudales in Anja Ugovšek. Izleta se je udeležilo 21 učencev od 2. do 5. razreda OŠ Nazarje in Šmartno ob Dreti.

Zbrali smo se ob 7.00 na avtobusni postaji v Nazarjah in v Šmartnem. Učenci so polni pričakovanja vstopili v kombi, ki nas je odpeljal do velikega parkirišča, kjer smo izstopili. Ker je bilo jutro mrzlo, smo se morali vsi toplo obleči, vendar smo se kmalu ogreli.

Naša pot je nekaj časa potekala po makadamski cesti, nato se je začela vzpenjati skozi gozd. Učenci so strmo pot skozi gozd uspešno premagali in prišli na travnato ravnino, kjer se nam je odprl lep razgled nad travnatimi pobočji in jezerom.

Po nekaj minutah počitka smo pot nadaljevali proti Domžalskemu domu na Mali planini. Tam smo si odpočili in se okrepčali. Tudi igre na igralih ni manjkalo. Nato smo se spustili v manjšo dolinico ter prišli na cesto, ki nas je vodila mimo pastirskega naselja. Pastirskih koč na žalost ni bilo mogoče prešteti, smo si jih pa lahko podrobno ogledali in občudovali. Smrekove strehe pastirskih koč so se lepo zlile z naravo in ob uživanju v mirnem okolju bi si koče najraje najeli ter prespali v njih.

Ob pogledu na Kamniško-Savinjske Alpe smo sledili poti do cilja – gostišča Zeleni rob. Tam smo se ponovno okrepčali, nekateri učenci so si kupili tudi kakšno čokoladico ali spominek. Z nekaj žvižgi na leseno piščalko in petju pesmi Kekec smo zapustili Zeleni rob ter se po zelenih pašnikih in travnikih varno vrnili do parkirišča, kjer nas je že čakal kombi.

V Šmartno ob Dreti in Nazarje smo se vrnili ob 13.30. Tako se je v prijetnem vzdušju in ob rahli utrujenosti uspešno končal naš prvi planinski izlet. Učenci že nabirajo moči in komaj čakajo naslednjega.

Brez komentarjev.