Vreme

Iz stare galerije

Elektronska obvestila

Plan izletov 2019

  JANUAR
- Pohod na Tolsti vrh
- Družinsko smučanje
  FEBRUAR
- Murovica – Cicelj
  MAREC
- Globočak – Čičer
  APRIL
- Hahlići
  MAJ
- Goli vrh
  JUNIJ
- Srednji vrh-Trupejevo podne-Vošca
- Tujina – Bosna
  JULIJ
- Visoki Kanin
  AVGUST
- Razor (2 dni)
  SEPTEMBER
- Tičarca – Zelnarca
  OKTOBER
- Izlet v neznano
- Robijev pohod
  NOVEMBER
- Levstikov pohod – od Litije do Čateža
  DECEMBER
- Kašna planina

Bilten društva

V ponedeljek, 11. 12. 2017 ob 17.17 bo v Domu kulture Nazarje
Jani Bele predstavil svojo novo knjigo NEVARNO PROTI VRHOVOM.

PD Nazarje od leta 2015 s ponosom sodeluje na mednarodnem festivalu Brati gore, ki ga prireja sekretariat Alpske konvencije. S tem obeležujemo 11. december, mednarodni dan gora. Prireditev podpira tudi PZS.

Letos se bomo festivalu pridružili z dvema dogodkoma, tradicionalno razstavo fotografij in predstavitvijo nove knjige Janija Beleta – NEVARNO PROTI VRHOVOM.

Jani Bele je vsestransko aktiven in agilen človek: gornik, alpinist, alpinistični inštruktor in gorski reševalec ter še marsikaj drugega.

Kar 25 let je bil načelnik Podkomisije za vzgojo in izobraževanje pri Komisiji za alpinizem Planinske zveze Slovenije ter vodil številne tečaje in seminarje za različne nivoje alpinističnega izobraževanja.

Leta 1985 je postal član postaje Gorske reševalne službe v Ljubljani. Vse do nedavnega je vrsto let aktivno deloval v Komisiji za informiranje in analize Gorske reševalne zveze Slovenije.

Svoje bogate izkušnje je strnil v priročniku za gibanje v gorah PROTI VRHOVOM (2005) in z povsem svežo knjigo NEVARNO PROTI VRHOVOM, ki nam jo bo predstavil v sliki in besedi.

Jani je bil že dvakrat gost na naših planinskih večerih.

Leta 2012 nam je na zabaven in duhovit način predstavil svoje doživetje znamenitega 444 km dolgega teka na smučeh preko Finske »RAJALTA RAJALLE HIIHTO« – od meje do meje.

Leta 2015 nam je predaval na temo PROTI VRHOVOM POZIMI s poudarkom na pravilni izbiri in uporabi opreme in o nevarnostih v zasneženih gorah.

Jani je iskriv, domiseln in kompetenten predavatelj, ki mu je dobro prisluhniti. Ponosni smo, da se je za predstavitev knjige pri nas odločil prav na MEDNARODNI DAN GORA.

Brez komentarjev.