Vreme

Iz stare galerije

Elektronska obvestila

Plan izletov 2018

  JANUAR
- TOLSTI VRH
- SMUČANJE
  FEBRUAR
- ŽAVCARJEV VRH
  MAREC
- BEVKOV VRH
  APRIL
- MIRNA GORA
- SARDINIJA - ITALIJA
  MAJ
- GOLI VRH
  JUNIJ
- DRUŽINSKI IZLET
   ZA VSE GENERACIJE
- DRAŠKI VRH
  JULIJ
- TURSKA GORA
  AVGUST
- MANGART
  SEPTEMBER
- SMREKOVEC-RADUHA
   (2 dni)
  OKTOBER
- IZLET V NEZNANO
- ROBIJEV POHOD
  NOVEMBER
- KRAŠKI ROB-SOČERGA
  DECEMBER
- OSTROVRHARJEVA POT

Bilten društva

V ranem jutru se je lepa druščina šestintridesetih pohodnikov odpravila v prelepo Istro. Naš cilj je bil Kraški rob.

Od izhodišča do cerkvice sv. Kvirika smo v dobri uri hoje občudovali igro narave. Prelepe barve ruja in skrivenčeni ter od burje utrujeni borovci so nas prevzeli in navdušili. Nakar smo na planoti zagledali cerkvico v objemu kamnitega zidu, sredi zadnjega domovanja umrlih.

Po kratkem počitku smo se odpravili po samem robu planote proti Velikemu Badinu. Grmi barvnega ruja in razgledi na vas Sočerga, na del hrvaške in slovenske Istre, postanki za fotografije, veselo klepetanje in hitro je minila še druga ura hoje.

Pred nami se je odprl pogled na eno od velikih znamenitosti Slovenije. To so spodmoli. Domovanje številnim pticam za gnezdenje. Res je čudež narave, kako se je potrudila z ustvarjanjem prelepih kotičkov naše domovine. V objemu sonca  smo napolnili naše želodčke in se po dolini odpravili nazaj. Še samo križev pot smo morali premagati in naš krog je bil zaključen.

V Kozini nas je pričakala še zaslužena Martinova pojedina. Bila je že noč, ko smo se zadovoljni in malo utrujeni vrnili domov.

Brez komentarjev.