Vreme

Iz stare galerije

Elektronska obvestila

Plan izletov 2020

  Januar
- Pohod na Tolsti vrh
- Družinsko smučanje
  Febuar
- Dobrča
  Marec
- Hleviška planina
  April
- Debela peč
- Otok Brač
  Maj
- Veliki Vrh-Mali Turn
- Srečanje planincev SMDO
  Junij
- Izlet za vse generacije
- Jerebica
  Julij
- Špik
  Avgust
- Visoki Kanin
  September
- Triglav (2 dni)
  Oktober
- Izlet v neznano
  November
- Ovčja gora
  December
- Martinova pot (Šmartno ob Paki)

Publikacije društva

V ranem jutru se je lepa druščina šestintridesetih pohodnikov odpravila v prelepo Istro. Naš cilj je bil Kraški rob.

Od izhodišča do cerkvice sv. Kvirika smo v dobri uri hoje občudovali igro narave. Prelepe barve ruja in skrivenčeni ter od burje utrujeni borovci so nas prevzeli in navdušili. Nakar smo na planoti zagledali cerkvico v objemu kamnitega zidu, sredi zadnjega domovanja umrlih.

Po kratkem počitku smo se odpravili po samem robu planote proti Velikemu Badinu. Grmi barvnega ruja in razgledi na vas Sočerga, na del hrvaške in slovenske Istre, postanki za fotografije, veselo klepetanje in hitro je minila še druga ura hoje.

Pred nami se je odprl pogled na eno od velikih znamenitosti Slovenije. To so spodmoli. Domovanje številnim pticam za gnezdenje. Res je čudež narave, kako se je potrudila z ustvarjanjem prelepih kotičkov naše domovine. V objemu sonca  smo napolnili naše želodčke in se po dolini odpravili nazaj. Še samo križev pot smo morali premagati in naš krog je bil zaključen.

V Kozini nas je pričakala še zaslužena Martinova pojedina. Bila je že noč, ko smo se zadovoljni in malo utrujeni vrnili domov.

Brez komentarjev.