Sponzorji

Farbanca – dežurstva

Publikacije društva

Kljub dežju in trasi, ki je na trenutke bolj spominjala na blatno kopel kot planinsko pot, je jubilejna prireditev 10. hitrostnega vzpona na Farbanco uspela tako po mnenju tekmovalcev kot organizatorjev.

Hitrostnega vzpona se je udeležilo 15 tekmovalcev, tretjina je bila žensk.
Skupna dolžina proge, ki večinoma skozi gozd vodi do društvene koče Farbance, znaša 2.100 metrov, višinska razlika je 321 metrov. Skupinski štart tekačev je bil v Potoku na Mali ravni. Tam se je zbrala res pisana druščina ljubiteljev hitrostnih vzponov, razlika v letih med najstarejšim in najmlajšo udeleženko je dosegla kar pol stoletja.

Absolutni zmagovalec tokratnega vzpona je bil član domačega društva Matic Tevž s časom 15:38. Med ženskimi tekmovalkami pa je najboljši čas dosegla Anja Lončarek (17:52). Najbolj glasnega navijanja pa je bila deležna najmlajša tekmovalka, osnovnošolka Neja Finkšt, ki s hitrostnim vzponom pravzaprav raste, saj je štart tekmovanja vsako leto skoraj pred njenih hišnim pragom.

Podjetje BSH iz Nazarij je poskrbelo, da naši najboljši tekmovalci domov niso odšli praznih rok. Za donirane aparate se jim iskreno zahvaljujemo.

1. Tevž Matic 15:38:00
2. Vivod Milan 16:12:00