Sponzorji

Farbanca – dežurstva

Publikacije društva

Elektronska obvestila

Vreme

Iz stare galerije

V letošnjem letu naše društvo obeležuje 20 let, odkar je v upravljanje in kasneje v last prevzelo gozdarsko kočo Farbanco in jo tekom desetletij preuredilo v udobno ter med obiskovalci zelo priljubljeno planinsko postojanko.

Obletnico s podelitvijo plaket in priznanj najbolj zaslužnim članom smo obeležili v soboto, 25. junija, na travniku pred društveno kočo. Prireditve se je udeležilo preko sto članov in podpornikov društva, ki so se družili še dolgo v popoldan.

Upravni odbor društva je za 20. rojstni dan Farbance pripravil družabno srečanje s kulturnim programom, dogodek pa je bil hkrati priložnost za zahvalo vsem, ki s svojim prostovoljskim delom v koči in njeni okolici ter dežuranjem preko vikendov in praznikov skrbijo za njeno nemoteno delovanje. Zbrane je skozi zgodovino nakupa, upravljanja in renoviranja Farbance popeljal predsednik društva David Ermenc. Ob tem je v svojem nagovoru izpostavil veliko vrednoto članov društva, da pri njenem obnavljanju aktivno sodelujejo z velikim številom udarniških ur. V zahvali je izpostavil tudi domačo občino Nazarje in številne radodarne sponzorje, ki so finančno pomagali ves čas urejanja Farbance.

Plakete za dosedanje gospodarje Farbance
Sledila je podelitev društvenih plaket Dušanu Bastlu, Bojanu Golobu in Marjanu Ostruhu, trem gospodarjem, ki so v obdobju 20. let vzorno vzdrževali in obnavljali Farbanco ter jo spravili v odlično stanje in hkrati skrbeli za udobje vseh obiskovalcev pod njeno streho.

Gospodarji sami bi brez pomočnikov težko dobro gospodarili. Da koča deluje kot je treba, poleg gospodarja in dežurnih skrbi prava četa prostovoljcev. Tisti, ki pri tem res najbolj izstopajo, so za svoje delo prejeli zahvalo Planinskega društva Nazarje.

Dogodek je bil popestren s kulturnim programom, ki so ga pod mentorstvom Manice Hudales pripravili učenci podružnične šole Šmartno ob Dreti. Za 20. obletnico koče so društvu čestitali župan občine Nazarje, Matej Pečovnik, Vanja Hofbauer, predsednica KS Nazarje, Andreja Zupan, predsednica KS Kokarje in Vesna Lešnik, ravnateljica OŠ Nazarje. Praznovanja so se udeležili številni člani društva, ki z vikend dežuranjem skrbijo za gostoljuben in pozimi topel sprejem obiskovalcev na Farbanci. Ob tej priložnosti so bili v zahvalo pogoščeni z okusnim kosilom in osvežilno pijačo.

Prejemniki zahvale Planinskega društva Nazarje:
• Stanka Bastl
• Marko Breznik
• Štefan Brinovšek
• Zalka Grudnik
• Sandi Grudnik
• Jure Krajner
• Agata Ostruh
• Jože Poznič – Joco
• Ferdinand Praznik – Nani
• Zora Štrucl

Brez komentarjev.