Sponzorji

Farbanca – dežurstva

Publikacije društva

Dvodnevni pohod na Veliko Špičje. Le kdo od planincev ni slišal zanj? In ne poznam nikogar, ki nima želje prehoditi ga vsaj enkrat.

Prehodili bomo njegov cel greben – od Velikega Špičja (2398 m) pa po vmesnih prepadnih grebenih do Malega Špičja (2312 m) in Zadnje Lope (2115 m) – od koder se potem spustimo do Zasavske koče na Prehodavcih (2071 m).

Užitkarska pot, z noro lepimi razgledi prav na vse strani, saj hodimo tudi do 35 metrov višje, kot je visok najvišji vrh v nasproti ležečem grebenu Tičarice in Velike Zelnarice. Praktično skoraj vse gore v okolici imamo kot na dlani. Pot toplo priporočam vsem, ki ste vajeni zahtevnih poti v naših gorah.

Kdaj: v nedeljo, 14. in 15. avgusta 2022, ob 7. uri izpred društvene pisarne v Nazarjah (parkirišče Izoles)
Prenočišče: koča pri Sedmerih jezerih
Zahtevnost: kondicijsko zahtevna, označena, planinska pot
Čas hoje: prvi dan 6 ur, drugi dan od 10 do 11 ur
Vrnitev: v ponedeljek v zgodnjih večernih urah
Hrana: iz nahrbtnika ali na kočah, ki jih bo na poti kar nekaj
Prijave: do zapolnitve mest v avtobusu
Kontakt in dodatna pojasnila: Miran – 041 927 898

Udeležence izleta PD Nazarje prosimo, da upoštevajo aktualne ukrepe in navodila NIJZ. Udeleženci upoštevajo navodila planinskih vodnikov in hodijo na lastno odgovornost.