Sponzorji

Farbanca – dežurstva

Publikacije društva

Elektronska obvestila

Vreme

Iz stare galerije

Mladinski odsek Stonoga PD Nazarje je ves čas neumoren.
Preberite, kako so se imeli na Travniku/Turnovki.

V soboto, 29. oktobra 2022, smo se člani razredne stopnje planinskega krožka OŠ Nazarje in podružnice Šmartno ob Dreti odpravili na Travnik (1637 m) v Smrekovškem pogorju.

Bilo nas je 22, vsi dogodivščin in hoje željni. Že zjutraj nas je v Šmartnem in Nazarjah, kjer smo se vkrcali v dva kombija, pozdravil prijazno topel jesenski sonček. Vožnja do izhodišča je minila hitro, saj smo vso pot čebljali in obujali spomine na super kostanjev piknik, ki smo ga pred kratkim izvedli skupaj z našimi prijatelji, taborniki Roda Sotočje Nazarje.

Ko smo se izkrcali, smo brž postavili noge na pot ter se smelo odpravili proti cilju. Če smo prav izračunali, je imela naša 100noga tokrat skupaj 56 nog, saj so nas spremljali mentorica planinske vzgoje Manica, njeni vrli pomočnici Tatjana in Jožica, hudomušna šoferja Frenk in Jure ter seveda vedno nasmejana Lucija, vodnica PZS, ki je poskrbela za varnost na izletu.

Vsi smo brez težav dospeli na vrh in si z razglednega stolpa na Turnovki ogledali okolico. Nato smo se spustili do Koče na Travniku, ki je v upravljanju PD Ljubno ob Savinji. Ljubenski planinci so letos z dežurstvi že prenehali in so zato kočo odprli prav za nas, za kar se jim iskreno zahvaljujemo. Prijazna oskrbnika sta nas pogostila s toplim čajem in slastnimi palačinkami ter nam povedala nekaj zanimivosti o koči in Turnovki.

Seveda nismo pozabili na naše planinske knjižice in jih požigosali. Nekateri so na tem izletu vanje vtisnili svoj prvi žig, zagotovo ne bo zadnji.

Še dolgo smo uživali na toplem soncu, potem smo si le oprtali nahrbtnike in se vrnili na izhodišče ter se odpeljali veselo in varno domov.

Manica Hudales

Brez komentarjev.