Sponzorji

Farbanca – dežurstva

Publikacije društva

Elektronska obvestila

Vreme

Iz stare galerije

V četrtek, 20. oktobra 2022, smo se mladi planinci MO Stonoga PD Nazarje in taborniki Roda Sotočje Nazarje srečali in družili na kostanjevem pikniku na Lazah.


Tisti iz Nazarij in okolice smo se odpravili proti Lazam peš, tisti iz Šmartnega so se pripeljali z avtobusom, peš bi bilo predolgo. Bili smo v varnem spremstvu Tatjane.

Na Lazah je že dišalo po pečenem kostanju, ki so ga za nas v nemajhnih količinah pripravili Vanja, Zvonka, Martina in Milan.

Ko smo odložili nahrbtnike, smo si izdelali papirnate vrečke, po domače »škrniclne«, jih napolnili s dišečimi pečenimi plodovi ter jih začeli luščiti. Bil je slasten – kostanj, ne škrnicelj.

Potem smo se nekateri odpravili na nogometno igrišče, kjer smo igrali nogomet, drugi so zgolj klepetali ob toploti tabornega ognja, nekaj jih je izdelovalo papirnata letala ter jih preizkušalo, drugi so igrali odbojko, skratka, vsak je našel nekaj zase.

Ob 18.00 so po nekatere od nas prišli starši, babice, dedki, strici, tete in nas odpeljali domov. Drugim se ni še nič mudilo in smo lahko ostali še malo dlje. Imeli smo se lepo.

Člani planinskega krožka z mentoricami Manico, Lidijo, Jožico in Tatjano

Brez komentarjev.