Sponzorji

Farbanca – dežurstva

Publikacije društva

Elektronska obvestila

Vreme

Iz stare galerije

V soboto, 9. septembra 2023, smo se mladi planinci odpravili na letošnji prvi pohod. Cilj je bila Ribniška koča na Pohorju.


Zbralo se nas je 19, od tega šest novih članov krožka, ki so se nam pridružili v letošnjem letu. Pod varnim vodstvom treh nepogrešljivih spremljevalk: Lucije, vodnice PZS, ter Marjane in Manice, mentoric mladinskih skupin, smo se z avtobusom odpeljali na Kope. Od tam smo jo mahnili proti Ribniški koči, se spotoma povzpeli na na Črni vrh, ki je najvišji vrh Pohorja in to obeležili s fotografijo.

Ves čas smo vztrajno šteli mravljišča ob poti.  Našteli smo jih kar 184. To pomeni, da je bila njihova gostota skoraj dve mravljišči na minuto čiste hoje. Pa naj kdo reče, da planinstvo in matematika ne gresta v isti korak. Na srečo se nismo odločili, da bi šteli mravlje.

Na Ribniški koči smo se okrepčali in uživali na terasi koče, kjer smo si uredili, to pomeni poštempljali, ups. požigosali tudi knjižice »Mladi planinec«. Novi člani so vanje vtisnili svoj prvi planinski žig, mentorji planinske vzgoje se bomo potrudili, da ne bo zadnji. Potem smo veselo odrajžali proti prevoznim sredstvom in z njimi nazaj v ljubo Nazarje. Peš bi bilo predaleč in predolgo – morda pa kdaj drugič, ko si naberemo kondicije.

Vreme je bilo super, razpoloženje še bolj, smo pač MO Stonoga.

Brez komentarjev.