Sponzorji

Farbanca – dežurstva

Publikacije društva

Elektronska obvestila

Vreme

Iz stare galerije

Prvi termin izleta Košutica je bil zaradi vremenskih razmer prestavljen. 18.11.2023 se nas je 7 udeležencev podalo na pot z osebnimi avtomobili. Izhodišče je bilo parkirišče pred mejnim prehodom Ljubelj.

Odločili smo se, da bomo šli po stari graničarski oziroma lovski poti. Sledili smo oznakam za planino Korošica.Vzpenjali smo se po serpetinah skozi gozd in kmalu prišli do razgledišča, od koder smo že imeli prve lepe poglede na okoliške vršace.

Nadaljevali smo po kolovozu, kasneje še gozdni stezici vse do pašnih pobočij in naprej do planine Korošica. Tu smo si vzeli čas za okrepčilo in osvežitev. Sledil je vzpon do mejnega grebena, ki pa je postajal vse bolj strm in razgleden.

Vrh smo dosegli brez težav, nagrajeni pa smo bili s čudovitimi razgledi vse do Triglava. Naredili smo nekaj posnetkov in se prestavili malo nižje, kjer smo se naužili sončnih žarkov in toplote v zavetrju grebena.

Sestop in spust nazaj je bil delno po isti poti, vse do mesta, kjer se nam je priključila pot od koče na Ljubelju. Sledili smo oznakam za kočo na Ljubelju, kjer so nam na določenem mestu bila v pomoč tudi varovala in lestev.

Koča na Ljubelju nam je ponudila toplo zavetišče ter zelo okusno hrano. Sledil je le še spust po cesti vse do parkirišča.

Hvala udeležencem za upoštevanje navodil in dobro voljo ter vzdušje na izletu.

Brez komentarjev.