Sponzorji

Farbanca – dežurstva

Publikacije društva

Elektronska obvestila

Vreme

Iz stare galerije

Kapunar je 1051 m visok vrh nad Radljami ob Dravi. Tik pod vrhom stoji stara karavla in mejna stražarnica, od koder se razprostira lep razgled na dolino Drave in na Pohorje.

DNE: Sobota, 9. december 2023
ZBOR: Parkirišče pri društvenih prostorih, ob 7.00 uri
ZAHTEVNOST: lahka označena pot, primerna za vse pohodnike z ustrezno kondicijo,
ČAS HOJE: 4 ure in 30 minut (čas skupne hoje brez postankov za osvežitev in okrepčilo),
OPREMA: vremenu in razmeram primerna planinska obutev in oblačila, palice, planinska izkaznica, osebni dokument.
HRANA IN PIJAČA: iz nahrbtnika, možnost toplega obroka po koncu poti
OBVEZNE PRIJAVE, INFO: do četrtka, 7. decembra 2023, oziroma do zapolnitve mest na avtobusu. kontakt: 041 336 281 – Martin

Naše izhodišče bo Radlje ob Dravi (370 m), kjer bomo krenili po gozdni in zgodovinski učni poti.

V nadaljevanju bomo premagali številne kolovoze (ponekod tudi bolj strme) in potočke, ki se bodo izmenjevali z gozdno cesto, katera nas proti vrhu popelje skoraj do najvišje točke našega cilja ter mejne točke s sosednjo državo.

Po osvežitvi in okrepčilu bomo sestopili sprva v smeri prihoda, nato pa po krožni poti nadaljevali večino po gozdni cesti in deloma kolovozih vse do bližine izhodišča, kjer nas bo čakal avtobus.

Sledi okrepčilo z možnostjo toplega obroka in v nadaljevanju vrnitev proti domu, kamor bomo prispeli v popoldanskih urah. Višinska razlika po poti je 681 m.

Udeležence izleta v organizaciji PD Nazarje prosimo, da upoštevajo aktualne ukrepe in navodila NIJZ. Udeleženci upoštevajo navodila planinskih vodnikov in hodijo na lastno odgovornost.

Brez komentarjev.