Sponzorji

Farbanca – dežurstva

Publikacije društva

Letos nam je vreme v načrtovanem času dogodka močno ponagajalo, zato smo ga morali prestaviti v junij.

Končno je prišel težko pričakovani Planinski vikend na Farbanci, ki ga krožkarji nestrpno čakamo.Takoj, ko nam je vreme nekoliko postreglo, smo ga organizirali. Tako smo se v petek, 2. 6. 2023, odpravili na Farbanco, seveda peš in v varnem spremstvu Patricije, ki sliši na ime Tika in je vodnica PZS.

Pri koči so nas že čakali Fanika, Jure, Vesna, Matej in Marija, ki so ves čas tabora skrbeli, da nismo bili ne lačni in ne žejni.

Kar takoj smo pričeli z delavnicami in poskusili, kako začutiti gozd, varovati naravo, narediti pravilne vozle in pomagati planinskemu tovarišu, če gre na planinskem izletu kaj narobe. Prva pomoč mora biti v nahrbtniku, pripravljenost pomagati drugemu v srcu in znanje, kako pomagati v glavi in rokah.

Po večerji smo hoteli peči penice, a nas je pregnal dež, zato smo penice pojedli kar ne pečene in si v zgornjem delu koče priredili ples.

Naslednji dan, torej v soboto, 3. 6. 2023, je deževalo res nesramno. Nič ni bilo s planinsko turo. Po zajtrku smo izpolnili planinske knjižice, risali ter se igrali družabne igre. Učiteljice so poklicale starše, da so predčasno prišli po nas, seveda ne peš, ampak z avti – malo zato, da so jih dežno-prali, malo pa zato, da smo se mi varno vrnili domov.

Oh, ta nesrečni dež nam je spet zagodel, a kljub temo smo se imeli  lepo.

Hvala Vidi, Tiki, Luciji in Marijanu za pomoč.

Po naročilu in navodilih mladih planincev skup spravila in na papir postavila Manica Hudales